Actualitat
Actualitat
Javajan. 6 trucs fàcils per aprofitar al màxim Google Drive

Utilitzes Google Drive cada dia? Et sorprendràs quan coneguis aquestes dreceres que, sense dubtes, et faran guanyar eficiència en el teu treball.

També et poden interessar aquests articles:

Des de la seva aparició en 2012, Google Drive s’ha convertit en un dels principals espais per a emmagatzemar arxius de tota classe. Aquesta eina s’ha convertit en la preferida d’equips de treball i d’estudi, per la seva capacitat de compartir documents, modificar-los i guardar-los al núvol.

Però amb el pas dels anys, la plataforma ha anat millorant, i agregant dreceres per a fer més pràctica i atractiva l’experiència de l’usuari. A continuació, et revelarem 6 trucs fàcils perquè li puguis treure tot el suc a Google Drive.

  • Et recomano que mentre llegeixis aquest article, vagis provant els trucs alhora

1# Utilitzar la barra de cerca per a situar arxius amb més rapidesa

Segur que et trobes que el teu Drive està replet de documents i carpetes, entre les quals hi ha la teva unitat i les que tens compartides. Per estalviar temps, Google Drive va col·locar una barra de cerca en la part superior, on serà suficient introduir el nom de l’arxiu.
Allà t’apareixeran els documents amb aquest nom i amb lletra més petita, per sota la carpeta a la qual pertany.
Però si no et recordes el nom, també tens la possibilitat de buscar per tipus d’arxiu. Pràctic, oi?

2# Posa color a les teves carpetes per a distingir-les millor

Personalitzar les carpetes amb diferents colors mai havia estat tan senzill amb Google Drive. Només has de fer clic dret sobre la carpeta que vulguis modificar, triar l’opció “Canviar color”, i podràs escollir entre una gamma de 24 colors que van de pastissos a brillants. Això pot ajudar-te a situar amb la vista més ràpidament les teves carpetes.

3# Pots continuar utilitzant Google Drive encara que no estiguis connectat a internet

Una altra de les funcionalitats més importants d’aquest servei és que permet continuar usant els beneficis de la plataforma sense haver de tenir una connexió a la xarxa. Per això, ha d’anar a la rodeta de configuració que apareix en la pantalla d’inici de Google Drive del costat superior dret, donar-li a “configuració”, “general” i assegurar-te que l’ítem “Sense connexió” estigui marcat.Google Drive

4# Comparteix arxius amb qui vulguis a través d’enllaços

La solució estrella de Google Drive, sens dubte, és poder compartir documents amb qui vulguis. Més enllà de donar permisos a diferents usuaris perquè puguin veure o editar un document, a través del seu email, també pots compartir l’enllaç de l’arxiu, de tal manera que podrà ser vist per “qualsevol persona que tingui aquest enllaç”, si així ho desitges.

5# Google Drive permet convertir imatges i PDF en documents de text

Mentre llegeixis això, si us plau, prova-ho. És tan simple com fer clic dret sobre l’arxiu, donar-li a “Obrir amb” i després “documents de Google” i voilá! En un segon tindràs, per exemple, una imatge en format JPG convertit en un document de text. El mateix passa si necessites editar un PDF.

6# Gestor d’emmagatzematge en línia igual que el sistema convencional del teu ordinador

Amb el temps, Google Drive ha provat d’imitar les característiques de gestió d’un ordinador, per la qual cosa si necessites moure un document determinat d’una carpeta a una altra, n’hi haurà prou arrossegant-les mantenint premut el cursor.
De la mateixa manera, podràs utilitzar combinacions de tecles específiques per aprofitar el teu teclat, com ara ‘retallar’, ‘copiar’ o ‘enganxar’. D’aquesta manera, ens trobem davant d’una opció molt interessant, la qual cosa ens permetrà ser més efectius a l’hora de mantenir ordenat el nostre sistema d’emmagatzematge en el núvol.

Què t’han semblat aquests trucs? Els aplicaràs a partir d’ara?

Entradas Relacionadas