Actualitat
Actualitat
Javajan. Què és la indexació a Google i com fer-ho?

Has sentit alguna vegada la importància que té que una pàgina web estigui ben indexada a Google?

A continuació t’expliquem què és la indexació, per a què serveix, com indexar una pàgina i com verificar-ho.

 

Què és la indexació?

La indexació, en aquest cas a Google, és l’acció en la que els robots de rastreig de Google troben el nostre contingut, la pàgina web i ho registren a la seva base de dades. Això permet que quan un usuari busca informació, Google posiciona les nostres pàgines als resultats de cerca.

En definitiva, quan un usuari realitza una consulta a Internet, Google escaneja ràpidament la seva llista de llocs rastrejats (índex) i mostra ens els resultats de cerca només aquelles pàgines web que considera rellevants.

 

Què és el rastreig de Google?

El rastreig, és el procés en que el robot de Google va d’un lloc web a un altre buscant informació nova i actualitzada per informar-ho a Google. És a dir, “viatja” a través dels enllaços dels llocs web per recopilar informació nova.

 

Com ajudem a indexar el nostre lloc web?

  • Actualització constant: és recomanable actualitzar el contingut web amb una bona freqüència, ja que així acostumem al bot de Google a rastrejar la pàgina web diàriament.
  • Utilitza enllaços interns: és important comptar amb un menú superior de categories per facilitar el rastreig, a més d’utilitzar enllaços interns dins del contingut web, ja que Google descobreix nous continguts seguint enllaços interns o externs.
  • Utilitza sitemaps per indexar les pàgines: un sitemap permet indicar a Google la freqüència en la que canvies o afegeixes nous continguts al web per tal que actualitzi el seu índex correctament.
  • Utilitza bones paraules clau: crea un bon estudi de paraules clau sobre la temàtica del web per afavorir la indexació. Escull les millors keywords que defineixin el teu web.

 

Com verificar la indexació el lloc web?

  1. Utilitzant el comandament de cerca site:

Cercant a Google, exemple,: site:www.javajan.com, permet obtenir una idea general de les pàgines que estan a l’índex de Google.

  1. Utilitzant Google Search Console

Et mostrarà amb informació detallada les pàgines del lloc web, per saber quines pàgines estan indexades, quines no, i per què.

  1. Utilitzant pluggins pel navegador

Existeixen diferents pluggins els quals permeten veure quines pàgines del lloc web estan indexades a l’índex del motor de cerca de Google.

 

En definitiva, els llocs que creen contingut amb major regularitat són els que els robots de Google rastregen i freqüenten més sovint, per tant, són els continguts que s’indexaran més ràpidament.

 

Entradas Relacionadas