Actualitat
Actualitat
Javajan. S’ha anunciat el tancament de la plataforma Goo.gl

 

A partir del 30 de març del 2019, la plataforma deixarà de funcionar i cap usuari podrà crear enllaços curts a partir de la plataforma de Google.

A més, el 13 d’abril de 2018, la plataforma Goo.gl no acceptarà la creació de nous comptes per a nous usuaris i tampoc permetrà l’accés a les persones que la utilitzin de manera anònima sense identificar-se, ja que tan sols els usuaris registrats i que hagin creat enllaços escurçats anteriorment podran tenir accés i seguir creant enllaços fins al 30 de març de 2019.

Així doncs, Google vol reemplaçar aquest servei per Firebase Dynamic Links (FDL), una plataforma similar a la de Goo.gl, que genera enllaços curts que permet als usuaris realitzar redireccions d’URL a ubicacions específiques. Google ha recomanat utilitzar els enllaços FDL o accedir a altres plataformes com Ow.ly o Bit.ly.

També cal destacar que Google promet que els enllaços ja creats seguiran en funcionament, cosa que estalvia temps per canviar tots els enllaços creats anteriorment.

Entradas Relacionadas