Actualitat
Actualitat
Javajan. Nou algoritme de Google: Google Speed Update

 

Proporcionar una alta qualitat i una excel·lent experiència d’usuari fins ara ha sigut la prioritat de Google i com no també de Javajan als seus desenvolupaments, però recentment Google ha anunciat que a partir del Juliol del 2018 apareixerà un nou algoritme per millorar la velocitat de la pàgina en dispositius mòbils, i passarà a augmentar la seva importància de classificació per a cerques mòbils.

Aquesta nova actualització, només afectarà en pàgines que proporcionin una lenta càrrega que intervé a l’experiència d’usuari i a un petit percentatge de consultes. Google ha afirmat:

S’aplica el mateix estàndard a totes les pàgines, independentment de la tecnologia utilitzada per construir la pàgina. La intenció de la consulta de cerca segueix sent un senyal molt fort, de manera que una pàgina lenta encara pot ser més alta si té un contingut rellevant excel·lent.”

De moment no tenim cap eina que ens indiqui si la pàgina estarà afectada per aquest nou factor, per tant, us deixem tres eines per avaluar el rendiment de la vostra pàgina:

  • Chrome User Experience Report: un conjunt de dades públiques en forma d’informe amb les experiències dels usuaris en el seu navegador.
  • PageSpeed Insights: l’eina de Chrome que ens indica el rendiment de la pàgina a partir d’un informe on ens suggereixen optimitzacions de rendiment.
  • Lighthouse: una eina automatitzada per avaluar la qualitat de les pàgines web, com ara el rendiment o l’accessiblitat.

Així doncs, com bé han firmat, aquest canvi només afectarà en dispositius mòbils, i això significa que a partir d’ara des de Javajan animem als desenvolupadors a començar a optimitzar les pàgines mòbils com a prioritat per millorar l’experiència de l’usuari.

Entradas Relacionadas