Actualitat
Actualitat
Javajan. Core Web Vitals: Què és i per què és important?

Google ja ha publicat l’eina pels desenvolupadors i propietaris de pàgines web, Core Web Vitals, per tal que puguin verificar el correcte funcionament dels elements de la pàgina web i la qualitat de l’experiència d’usuari durant la navegació pel web.

És una extensió de Google Chrome gratuïta i permet conèixer si la pàgina web compleix els nivells bàsics de UX.

Google utilitza – 2020 Core Web Vitals – on estableix un nombre dins d’una escala, i mesura el correcte funcionament del web de la següent manera:

  • LCP – Largest Contentful Paint – mesura la velocitat de càrrega percebuda i informa en quin moment s’ha carregat el contingut principal.
  • FID – First Input Delay – mesura la quantitat de resposta i valora l’experiència d’usuari per aquells que interactuen per primera vegada amb el contingut de la pàgina.
  • CLS – Cumulative Layout Shift – valora l’estabilitat visual de la web i quantifica la quantitat de canvis de disseny i contingut de la pàgina web.

 

Com funciona l’extensió?

L’extensió de Google Chrome utilitza el mètode d’un semàfor, indicant si la web que l’usuari està visitant compleix amb els 3 paràmetres anteriors. T’indica amb colors si funciona correctament o no, a més de donar-te una puntuació.

 

Per què és important mesurar l’experiència de l’usuari?

Google, valora cada vegada més aspectes per millorar el posicionament de les pàgines web als cercadors, i l’experiència d’usuari és un dels factors que s’ha convertit en un factor clau per determinar si la web és funcional i ofereix una bona experiència, o al contrari, no és usable i està generant males vibracions entre els usuaris que la visiten.

Entradas Relacionadas