Actualitat
Actualitat
Javajan. Skype permetrà traduir videotrucades a temps real utilitzant la teva pròpia veu en l’idioma que prefereixi

Les videoconferències s’han tornat part de la nostra vida quotidiana, sobretot amb l’arribada de la pandèmia. Milers i milers de persones es van veure obligades a deixar la presencialitat i començar a teletreballar des de casa, tant estudiants, mestres, com a treballadors d’oficina de qualsevol professió.

Aquest “boom” de les videoconferències ha fet que empreses com Skype o Zoom hagin de posar-se al dia amb els últims avanços tecnològics, implementant millores en els seus programes per a afrontar la nova realitat caracteritzada pel treball remot.

En aquest context, Skype va anunciar una novetat que li facilitarà la vida a molts, i trencarà amb la barrera idiomàtica… es tracta de la traducció en temps real amb la teva pròpia veu mitjançant l’ús d’intel·ligència artificial (IA).

Skype aplica la inteligencia artifical en las videollamadas

Aquesta innovadora tecnologia va ser batejada amb el nom de “TruVoice”. Si bé ja va tenir la seva primera aparició fa 8 anys per part de Microsoft, aviat estaria disponible per a tots els usuaris del programa.

Tal com ha manifestat l’empresa, la missió de Skype és la d’ajudar a construir “connexions significatives” amb les persones. Per això, ha informat que el llançament d’aquesta implementació tindrà lloc en els pròxims mesos i farà possible que persones que parlen diferents idiomes es comuniquin de manera “senzilla” entre si.

En aquest sentit, la companyia ha subratllat el paper de la IA en el món de la tecnologia que fan els serveis més “efectius i eficients, trencant barreres”. Així, la traducció es durà a terme automàticament al mateix temps que es desenvolupa la conversa en la videotrucada, detectant també els idiomes.

Això és possible gràcies a la combinació de la tecnologia de reconeixement de veu i processament de llenguatge natural que, segons ha explicat Microsoft, són capaços de “comprendre i interpretar” les paraules parlades, així com traduir-les a l’idioma desitjat.

A més, la intel·ligència artificial també s’utilitzarà per a ajustar la traducció, de manera que soni com la mateixa veu de l’usuari. Aquesta opció té com a objectiu que la conversa no es desenvolupi amb una veu de computadora, sinó amb sons més “humans” i similars a l’orador. Quant als idiomes disponibles, Skype oferirà l’anglès, espanyol, francès, alemany i xinès, entre altres.

Com funcionarà?

Per a activar aquesta funció durant una crida, l’usuari haurà de tocar el menú amb un símbol de tres punts, on apareixeran diverses opcions, entre elles ‘Traduir’. En seleccionar aquesta opció, Skype començarà a traduir la conversa. Aquesta implementació estarà disponible tant per a videotrucades grupals com per a trucades telefòniques.

Així mateix, Skype també ha anunciat actualitzacions que inclouen correccions d’errors i millores en l’estabilitat del programa. També hi haurà noves opcions de personalització de la interfície, la qual cosa permetrà als usuaris triar nous colors per als temes i fins a canviar el disseny del programa.

Què opines sobre aquest avanç? Creus que et seria útil?

També us pot interessar:

Entradas Relacionadas