Actualitat
Actualitat
Javajan. La importància de l’optimització de les imatges

 

Les imatges són una gran font de tràfic per la web i tenen una gran importància pel disseny web.

Són una eina visual molt important i és per això, que aquestes cal tenir-les en compte i optimitzar-les el millor possible per aconseguir un bon posicionament orgànic.

A continuació us deixem els diferents formats d’imatge que existeixen i una sèrie de consells per optimitzar correctament les imatges.

Els formats d’imatge que existeixen actualment són els següents:

 • PNG:
  • PNG8: Indicat per logotips i gràfics de colors plans i imatges sense transparència. Només suporta 256 colors.
  • PNG24: Indicat per imatges que requereixen transparència. Suporta 16.7 milions de colors.
 • SVG: Format d’imatge vectorial ideal per logotips i icones.
 • JPG: Format ideal per a fotografies.
 • JPEG: És el format més recomanat per les imatges i el més extens.
 • GIF: No és el més recomanable per imatges, ja que només suporta 256 colors i és ideal per imatges senzilles i per animacions.

A partir d’aquests diferents formats d’imatge que s’adapten a cada necessitat, els més recomanats són els formats PNG i JPG.

Pel que fa a l’optimització de les imatges, es recomanen una sèrie de passos ideals per millorar el SEO de la pàgina web.

 1. Nom del fitxer

El nom del fitxer indica el contingut de la imatge, per tant cal que aquest sigui curt i descriptiu, ja que com més específic més fàcil és pel buscador trobar el contingut.

Per tant, el nom del fitxer ha de descriure la imatge, ha d’incloure la paraula clau i ha de ser concís.

 

 1. Atribut ALT

L’atribut ALT s’utilitza perquè el navegador sàpiga què és el que mostra la imatge. Per tant, cada imatge té el seu corresponent text alternatiu, i aquest text també és el que es mostrarà quan la pàgina web no es carregui correctament i no permeti mostrar la imatge.

Aquest atribut ALT ha de descriure correctament el contingut de la imatge, ha d’incloure la paraula clau i ha de ser concís.

 

 1. Pes i dimensions

Cal tenir present el pes i les dimensions de les imatges, ja que si no poden interrompre la velocitat de càrrega de la pàgina. Així doncs, el més recomanable és guardar la imatge amb la mida més petita possible. Per a comprimir-les sense perdre qualitat, hi ha disponibles dues plataformes: TinyPNG i Kraken.

 

 1. Context

És recomanable que la imatge i el text estiguin relacionats, ja que això permetrà aconseguir un millor posicionament. Per fer-ho, cal introduir un peu d’imatge o llegenda que descrigui la imatge.

Entradas Relacionadas