Actualitat
Actualitat
Javajan. Buyer person: què és i per què és important?

Què és la buyer person?

La buyer person és un personatge fictici del client ideal per una empresa. Aquesta persona, es construeix a partir de les característiques de la persona: edat, sexe, perfil psicològic, qualitats i comportaments, etc. Amb aquesta representació, és més fàcil crear i dissenyar continguts adequats a aquest perfil, i atreure’ls de forma més ràpida i convertir-los en clients reals.

Hi ha 3 tipus diferents de buyer person, i a continuació te’ls expliquem:

 • Decisor – és la persona que pren la decisió final de la compra, i s’acostuma a veure en negocis B2C.
 • Influenciador – a partir de l’opinió de la persona, pot condicionar la decisió de la compra de forma positiva o negativa. Aquest perfil serien els influencers.
 • Prescriptor – és aquella persona que recomana un producte/servei.

Per què és important definir una buyer person?

Per planificar una bona estratègia de màrqueting, és important definir correctament la buyer person, i per això, t’adjuntem per què és important per l’empresa:

 • Trobar noves línies de negoci.
 • Millorar els resultats en màrqueting.
 • Millorar la comunicació i atenció al client.
 • Conèixer com és el nostre perfil de client ideal, i com li arriben els nostres productes/serveis.

Com construir una buyer person?

Trobem un seguit de passos per poder definir la millor buyer person.

 1. Qui és i què fa? – definir les dades demogràfiques com ara el sexe, edat, gènere, nivell adquisitiu, personalitat, localització, etc.
 2. Estudiar el comportament – estudiar a fons el comportament del client, i fer-se preguntes com: com busca informació per Internet? Participa a les xarxes socials? És actiu al correu electrònic?, etc.
 3. Defineix l’objectiu – definir l’objectiu principal del client i altres objectius secundaris, per enfocar millor l’estratègia de comunicació.
 4. Què li podem oferir? – després dels objectius, haurem d’analitzar quins productes/serveis s’adapten a les seves necessitats o quins avantatges li podem oferir.
 5. Fase final – missatge de venda – una vegada coneixem el client al 100%, caldrà crear un missatge de venda per convèncer a la persona i que aquesta es converteixi en client de l’empresa. El missatge ha de ser en una sola frase, concís i directe.

Entradas Relacionadas