Actualitat
Actualitat
Javajan. Qué és el crawl budget i per a què ens serveix?

Què és el crawl budget?

El crawl budget o pressupost de rastreig, és el  temps que Google determina a una pàgina web per rastrejar el contingut de les seves url’s. Com més autoritat, accessibilitat, qualitat i velocitat tingui la web, Google destinarà més o menys temps per rastrejar pàgines de la web.

Per què serveix el crawl budget?

El crawl budget serveix per aconseguir llistar i posicionar una pàgina web a les primeres posicions en les SERP. A més, com més elevat sigui el pressupost de rastreig i la web estigui més optimitzada, Google podrà rastrejar el major nombre de pàgines.

Per facilitar el rastreig de Google cal optimitzar el següent:

  • Una arquitectura de pàgina web clara i organitzada.
  • Millorar la velocitat de càrrega de la pàgina.
  • Bloquejar els robots.txt de pàgines específiques.
  • Utilitzar els mínims redireccionaments possibles (301 o 302 i error 404).
  • Posar enllaços nofollow a les pàgines bloquejades.
  • Enllaçat intern

On veure les pàgines rastrejades?

Si estàs donat d’alta a Google Search Console, et permetrà veure el nombre de pàgines que Google ha rastrejat al dia. Per tant, només cal iniciar sessió i anar a Rastreo – Estadísticas de rastreo, i seguidament apareixerà un gràfic amb les estadístiques del lloc web que hagis seleccionat.

A més, amb l’ajuda del programa Screaming Frog, ens permet veure en quines pàgines navega Google, amb quina freqüència o quines són les zones de la pàgina web que més visita, entre altres dades que ens permetran conèixer quins continguts o pàgines de la web cal millorar i optimitzar pel crawl budget.

Entradas Relacionadas