Actualitat
Actualitat
Javajan. Com millorar la velocitat de càrrega d’una pàgina web

La velocitat de càrrega d’una pàgina web és un factor important a tenir en compte, ja que influirà en la forma que Google valori/penalitzi la teva pàgina web, igual que els usuaris que la visitin i els costi accedir a la informació. És per això, que és important millorar-la, per aconseguir bones posicions als resultats de cerca de Google i per atreure noves visites i oferir una bona experiència d’usuari.

A continuació, us adjuntem una sèrie d’aspectes que influeixen positivament a la velocitat de càrrega de la pàgina web, i per això, cal tenir-los en compte per aconseguir bons resultats:

  • Triar un bon hosting – cal tenir en compte el servei de hosting del lloc web, ja que farà que aquest aconsegueixi una velocitat de càrrega ràpida.
  • Optimitzar les imatges de la web – comptar amb moltes imatges a la pàgina web, pot influir en la velocitat de càrrega, per això és important optimitzar-les. Cal que estiguin en format PNG o JPEG i una mida d’arxiu mínima sense perdre la qualitat d’aquesta. Eines gratuïtes per optimitzar imatges serien: TinyPNG, CompressJPEG, ShortPixel, io, entre altres.
  • Optimitzar els arxius CSS – optimitzar els arxius CSS aconseguim que el codi no ocupi tant espai. A més, si s’utilitzen menys línies de codi en els arxius CSS el navegador processarà més ràpidament i la velocitat de la pàgina millorarà. També és important eliminar el codi CSS que no s’estigui utilitzant.
  • Reduir les peticions HTTP – tots els arxius JavaScript, HTML, CSS, imatges, etc, que necessitin ser processats, requereixen una petició per separat, i això farà que el lloc web carregi més lentament. Per reduir la quantitat de peticions que fa la pàgina web cal: combinar diversos arxius JavaScript en un sol arxiu, combinar els arxius CSS en un sol arxiu i eliminar els arxius que no s’utilitzen actualment a la pàgina web.
  • Memòria cau – l’emmagatzematge de la memòria cau és ideal per emmagatzemar temporalment una pàgina web i així millorar la seva velocitat de càrrega. És a dir, quan un usuari visita la pàgina i es troba emmagatzemada en la memòria cau es mostrarà totes les vegades que visiti la pàgina web, sempre que no hagi canviat aquesta memòria. És per això, que l’usuari no haurà d’esperar a que carregi la pàgina web i per tant, obtindrà una bona experiència d’usuari.
  • Comptar amb un CDN – (Content Delivery Network) és una xarxa de distribució de contingut, que ajuda a carregar el lloc web en una xarxa de servidors arreu del món, perquè l’usuari se li carregi la web des del servidor més proper a la seva ubicació. Un exemple de CDN seria

Si creus que la teva pàgina web va lenta a carregar-se o necessita algun dels aspectes citats anteriorment, no dubtis en contactar-nos i Javajan t’oferirà el seu servei per aconseguir una bona velocitat de càrrega. Pots contactar-nos a info@javajan.com o trucant al 938.517.346.

Entradas Relacionadas