Actualitat
Actualitat
Javajan. Idees per dissenyar un menú per a la teva pàgina web

 

Quan dissenyem una pàgina web, un dels factors més importants a tenir en compte és el menú, ja que és l’element principal on els usuaris accedeixen en un primer moment per a buscar informació a la pàgina web. Per tant, aquest menú cal que sigui fàcil d’utilitzar i que contingui la informació necessària perquè els usuaris trobin aquesta informació el més ràpid possible.

Podem trobar diferents menús com ara: menú horitzontal o vertical, menú hamburguesa, menú fix, d’icones o el menú al peu de pàgina, entre altres opcions. A continuació, us deixem alguns consells per crear i dissenyar el menú a les vostres pàgines web:

– Utilitza el menú simple, com ara un menú horitzontal, ja que és molt senzill i fàcil de trobar la informació, sempre que estigui ben organitzada.

– Dissenya el menú amb un color diferent de la resta de continguts, un color que ressalti per tal que els usuaris s’hi fixin i accedeixin al menú directament per a buscar informació.

– Fixa el menú perquè d’aquesta manera a mesura que els usuaris vagin mirant la pàgina web, sempre puguin veure el menú disponible per a qualsevol dubte.

– Organitza les pestanyes del menú amb temes més genèrics fins als més específics.

– No és recomanable utilitzar icones o imatges com a pestanyes del menú o posar so al menú quan els usuaris facin clic i accedeixin a la informació.

– Els menús no haurien de tenir més de 6 apartats principals, mantenint ocults els elements fins que hi hagi una interacció amb ells, poden ajudar a millorar la navegació.

– Dissenya un menú que sigui adaptable / responsive per a tots els dispositius mòbils, així doncs, pots dissenyar un menú hamburguesa.

– Crea enllaços amb els elements del menú i la informació relacionada per tal que els usuaris hi puguin accedir més fàcilment.

Una vegada nombrades algunes idees per dissenyar un menú per qualsevol pàgina web, esperem que poseu la vostra imaginació per dissenyar un menú únic i que aconsegueixi usabilitat.

Entradas Relacionadas