Actualitat
Actualitat
Javajan. Mòdul per consultar en temps real l’estat del bus de Rubí

 

Un mòdul per consultar en temps real l’estat del bus de la població de Rubí, a la pàgina web de rubibus.com, ha estat un altre dels projectes en els que hem treballat en els últims mesos juntament amb l’agència JCS.

L’empresa responsable del servei d’autobusos de Rubí volia crear un sistema de monitorització dels busos per tal que qualsevol usuari pugui consultar, a través de la web de l’empresa, a quina distància es troba el bus d’una parada concreta, i així poder saber exactament el temps d’espera.

El gran repte d’aquest projecte era crear un sistema de comunicació entre usuaris i la pàgina web de rubibus en temps real. Per desenvolupar aquesta tasca el primer pas va ser contactar amb l’empresa proveïdora de les dades i demanar la documentació necessària per començar a treballar.

La següent fase del projecte va consistir en la creació d’un servei propi, és a dir, un servidor entremig que es comuniqués amb el proveïdor de dades, proporcionades en format XML, i aconseguir que l’accés i la transformació de les dades a JSON, fos fàcil i entenedor per l’usuari final.

I a la tercera part del projecte es va crear un programa Javascript per poder-lo incrustar a la pàgina web de rubibus, i per tant aconseguir que la plataforma pogués demanar la informació de la distància de tots els busos de l’empresa a cada una de les parades, d’una forma àgil i pràctica per la persona que està esperant.

La pàgina web de rubibus.com es va crear fa molt temps, i per tant no comptava amb el disseny web responsive, i per això també es va adaptar la maquetació de la web als nous temps, i es va fer navegable i clicable per tots dispositius mòbils, estudiant prèviament la seva estructura i decidint com s’adaptaria en cada cas la informació de la web a smartphone i tablets. Per tal que el nou disseny web responsive quedés impecable, es va crear un menú desplegable totalment nou, per facilitar la distribució i la busca de la informació.

A Javajan, comptem amb un gran equip de programadors capaços de tirar endavant qualsevol treball que requereixi un alt grau de coneixements tècnics i programació, i aquest projecte n’és una bona mostra.

Entradas Relacionadas